Roadtrip to Melbourne..
Hee allemaal,
Ben ik weer, beetje snel achter elkaar, maar ik had dat andere verhaal een beetje lang uitgesteld (A).
We zijn ondertussen alweer aangekomen in Melbourne en zitten daar alweer een tijdje:) Twee weken geleden zijn we met willem weggereden uit Sydney zoals ik al zei. De rit naar Melbourne was echt geweldig! zo mooi, we hebben ook een hele gave route gereden. We zijn eerst langs de kust gereden. Willem had allemaal kampeer spullen in de auto dus konden we daar mooi gebruik van maken. De eerste plaats waar we gekampeerd hebben is congo, een klein plaatsje langs de kust, We wilden eerst in Batemansbay kamperen, maar daar was het zo duur! en we blijven backpackers, dus we wilden het zo goedkoop mogelijk! Het heeft wel even geduurd voor we eindelijk dat plekje hadden gevonden. We wilden eerst in een national park gaan slapen omdat het daar gratis is en natuurlijk wel gaaf om midden in een bos te kamperen, maar de plekken waren allemaal vol dus moesten we weer verder rijden, ondertussen hadden we al wel het hele park gezien want de wegen stonden niet echt heel goed aangegeven dus we hebben daar best lang rondgereden.
De kampeerplaats in congo was echt super mooi. was een heel klein kampeerplaatje, maar we stonden super dicht bij het strand echt heel gaaf! niet dat we echt op het strand hebben gelegen want de volgende dag gingen we alweer vroeg rijden. Romy en ik hadden wel bedacht dat we door het Snowy river national park wilde rijden en willem vond het wel goed dus hebben we dat gedaan! Op de kaart stond dat er best dichtbij een kampeerplek was in het national park, maar die hadden we even gemist, dus hebben we eerst 80 km moeten rijden om een andere plek te vinden, waar we 3 uur over gedaan hebben omdat we niet op normale asfalt wegen konden rijden, maar we het moesten doen met bospaden. Uiteindelijk gelukkig wel een plek gevonden. want op een gegeven moment ben je het wel een beetje zat! Die kampeerplekken in die nationale parken zijn echt leuk! je staat midden in het bos en daar zijn gewoon wat plekjes afgezet, met in het midden iets waar je een kampvuur kan maken en je hebt er gewoon een wc ( wel een primitieve, maar je hoeft tenminste niet in de bosjes ) Daar gelijk de tenten opgezet, vuurtje gemaakt en daarna eten gekookt! 's avonds is er niet veel te beleven dus eerst tijdje unoof shithead (kaartspelletje) spelen en dan op tijd naar bed! Niet dat we echt geslapen hebben want we kampeerden iets hoger in de bergen dus was het echt vreselijk koud! en romy en ik moesten een slaapzak delen.. maarja we hebben het weer overleefd..
We kampeerden bij de Raymond falls, dus de volgende ochtend gingen we daar even heen lopen. Helaas was het een beetje droog en dus geen waterval. maar het was evengoed even goede ochtendgymnastiek en een mooie wandeling, want daarna moesten we gewoon weer de auto in om naar het volgende plekje te rijden. Niet geheel zonder stress, want aan het einde stond niet zo goed aangegeven hoe je in het eerstvolgende dorpje kon komen en het gas was bijna op. En willem is zo relaxt ( Uhum ). Maar we hebben het optijd gered. Romy en ik hadden ook niet anders verwacht, want hij had gwoon nog gas, en z'n tank van de benzine zat nog voor een kwart vol en hij had extra benzine in de achterbak. Romy en ik snapte niet echt waar hij zich druk over maakte, want hij begon al voordat we het snowy river national park inreden en we hebben het gwoon op gas gered tot de volgende benzine pomp. maar oke, ieder zo zijn ding. Hij vond ons waarschijnlijk ook irritant dat wij overal heen wilden:P
De volgende kampeerplek was in weer een ander national park dicht bij rosedale. Daar was het totaal niet koud, maar echt bloedheet! Toen we het park inreden hebben we gelijk al bijna een paar kangaroes aangereden dus heb begon al goed. Gelukkig konden we nog remmen en sprongen ze net optijd weer een beetje weg. Dus er was niemand gewond:)
Daar hebben we gelijk ook weer ons tentje opgezet en weer een beetje hetzelfde gedaan als de vorige dagen. spelletje gespeeld, eten gekookt en daarna naar bed. De volgende ochtend ging het een beetje anders dan gepland. Na het ontbijt wilden we weer vertrekken om optijd in Berwick aan te komen. Daar mochten we bij iemand in huis slapen. Het was alleen een beetje jammer dat de auto niet starte. Tja, en daar sta je dan in een national park. Gelukkig was het niet zo heel ver weg van een dorpje maar evengoed was het wel even schrikken. De ranger gebeld, die gaf wel een nummer van de garage, maar het lukte niet erg. Als ze je komen helpen moet je eerst lid zijn en dat kost een hoop geld. Gelukkig was er een aardige man die ook had bedacht om in het park te kamperen. Willem is toen samen met hem naar het dorpje gereden en ze hebben daar aan een garage gevraagt of ze ons konden helpen. Ze konden niet gelijk komen en willem moest eerst proberen of de auto niet verkeerd stond. Onder tussen hadden we al vanalles geprobeerd. Zelfs de reservetank met benzine erin gegooit. Wie weet had willem wel gelijk en hadden we te kort benzine. Maar het probleem was eigenlijk heel simpel. De auto stond gewoon scheef naar achteren en dus kon de benzine niet in de motor komen. Dus nadat we de auto met de voorkant naar beneden op een bergje hadden gezet, ging hij gwoon aan. Probleem opgelost, gelukkig! en geen dure garage kosten!!
Daarna door naar Berwick. Daar hadden we ondertussen wel erg veel zin in. Na drie dagen geen douche en de irritaties tussen ons en Willem begonnen wel steeds groter te worden.
In Berwick stond er echt een villa voor ons klaar met een heerlijke douche! daar waren we wel even aan toe! Michel had daar ook weer kennissen en die waren voor een weekje op vakantie dus hij was alleen in het huis dus konden wij ook wel voor een paar daagjes blijven. Hij moest wel oppassen op hun zoon, Len. Maar het was echt super leuk! we werden met de cabrio naar het meertje gereden, daar lekker gebarbequed. Voor de rest nog naar Phillip Island geweest, daar lekker op het strand gelegen, nog een paar keer naar het meertje geweest en voor de rest vooral weer beetje niks doen.. Heerlijk!
Nu zijn we alweer in een hostel in Melbourne, daar vertel ik de volgende keer wel weer over, anders wordt het wel erg veel lezen;)
dikke kus voor iedereen !
Wauw, wat een sprookje! Tof liek!
Kus kus
lieke!
echt leuk verhaal,
dat stukkie van ''en willem is zo relaxt (uhum) ''
haha ge-wel-dig !
dikke kus van mij
Gello de Bello!
Lekker, zo 2 van die verhalen na elkaar haha! Ik zal je ook nog even mailen hoor haha, komt goed! Eerst even lekker douchen enzo! Dusja, dit is echt weer zoon prachtig verhaal, echt leuk! Lekkere roadtrip gemaakt en gewoon lekker relaxt, soms dan niet, maar de meeste tijd wel! Vooral die villa in Berwick klinkt errug lekker! :D Daar zou je denk ik nog wel langer hadden willen blijven, of niet? En nu alweer in Melbourne, zo zo, alsof het niets is! Maargoed, veel plezier daar en ga lekker leuke dingen doen enzo en ik laat wel weten wanneer je een keertje bellen kan (via mail..)
xxx Dikke knuffel! Pas goed op jullie zelf!
Heeee lieverd!
Wat heb je toch weer leuke en spannende dingen meegemaakt!
Ik ga je binnenkort weer even mailen, en ik ben benieuwd of het skypen er nog van komt, haha:P
Voor je het weer ben je alweer thuis!
Heb nu al zin om AL je foto's lekker te bekijken!
mis je wel hoor!
En onze rondjes lopen ook! haha
nou ik spreek je snel weer,
geniet ervan in Melbourne!
Liefsxxx
We hebben weer genoten van je verhalen. Leuk dat jullie zo genieten, en wat een toeval, ik hoorde net van je moeder dat je had gelogeerd in het huis van de fam. Roemer, ben je zo ver weg en kom je daar nog weer oud Wognumers tegen.
Groetjes en een dikke pakkerd van ons.
Hoi Lieke,
Jullie hebben het echt fantastisch daar in het verre Australie. Voor de tijd die nog komen gaat, heeeeel veeeel plezier en genietse. ( dat deden jullie al ).
Ben zelf jaaaren geleden in het land geweest, dus ik weet wat voor een belevenis je mee maakt.
Groetjes van Tosca
Hey Lieke,
allereerst natuurlijk nog de beste wensen (nooit te laat voor, toch ;D)
Wat jammer van die irritaties met Willem, maar ja, je bent toch ook blij als je met iemand mee kan rijden. Soms is het beter om gewoon de irritaties (op een gewone manier) uit te spreken in plaats van te wachten tot het misschien ontploft...
Gelukkig is het toch nog goed gegaan en kunnen jullie nu weer even relaxend genieten.
Ben wel een beetje jaloers op jullie hoor. Supergaaf om dit mee te maken. Dit vergeet je van je leven nooit meer.
Nog heel veel genieten dus en tot je volgende belevenis.
groetjes van Mary.
heeey meid is alles goed en met mij gaat het ook wel goed bij ons al weer sneeuw .
wij genieten wel jij ben al veder reise
het is weer vreemt bij ons ji zomaar weg
hoi Lieke,
leuk weer even je verslag gelezen te hebben, we zijn weer helemaal "bij", wat een unieke ervaringen!!!!!!!
lieve groetjes uit Medemblik